כורת עצים

עיקרי הדברים:

כורת עציםכורת עצים

כורת עצים הוא מקצוע שקיים כבר אלפי שנים בעולם, אך היום הוא מעט יותר משודרג מפעם… כריתת עצים היום חייבת להיעשות בפיקוח. על מנת שתוכלו לכרות עץ עליכם לקבל אישור מהרשות המקומית, ייתכן וגם תענו בשלילה. יש היום זנים רבים של עצים אשר נמצאים תחת הגנה של רשות הטבע והגנים וקק"ל, עליכם לקבל אישור מהעירייה או המועצה המקומית לפני שאתם קוראים לבעל מקצוע.

 

כורת עצים – מה צריך לדעת על כריתת עצים?

כריתת עצים היא חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו, סביר להניח שבדיוק במקום בו אתם יושבים עכשיו היה עץ לפני עשרות שנים. עם בנייה מחודשת של מבנים רבים אנו מוצאים את עצמנו עדים לכריתת עצים פעם אחר פעם. מלבד לכך, לפעמים יש לנו עץ סורר בגינה שאנו לא מרוצים ממנו או מהמקום בו הוא נמצא, כריתה נשמעת פיתרון די פשוט, לא? אז התשובה היא לא. כל עניין של כריתת עצים מחייבת אותנו לעבור בתהליך בירוקרטי אשר מחייב אותנו באישורים. כיום יש עצים רבים אשר נמצאים בסכנת הכחדה או נחשבים למוגנים על יש רשות הטבע והגנים. לכן, ברגע בו אנו כורתים עץ ללא אישור אנו חשופים להשלכות פליליות של קנסות וכו'. ובינינו, גם אם אתם חושבים לעשות את זה מתחת לאף של העירייה המקומית, איפה בדיוק תחביאו את הגזע?

כורת עצים – למה צריך לכרות עצים?

כריתת עצים אמנם נשמעת כמו תרחיש רע, אבל יש סיבות הגיוניות לכריתת עצים אשר מותרות על פי חוק. פעמים רבות העץ יכול להוות סיכון לעוברי האורח במקום. ייתכן שהעץ חולה או שהוא אכול על ידי מזיקים, במקרים כאלה אנו נעדיף לכרות את העץ מאשר לסכן את האנשים בסביבה. כמו כן, יש עניין של סדר עדיפויות. כאשר יש קרקע עליה אנו רוצים להקים בניין ויש כמה עצים בודדים אשר מפריעים לנו להשגת המטרה אנו נקבל אישור לכרות אותם. עם זאת, פעמים רבות את אותם עצים שכרתנו נצטרך לשתול במקום אחר. כריתת עצים לצורך בנייה חייבת להיות מהשורש כמובן. כמו כן, יש לנו גם כריתת עצים לצורך עבודה, נייר, קרשים וכן הלאה… חשוב תמיד לזכור שאנחנו לא מעל החוק, עלינו להתייעץ עם בעל מקצוע לפני שאנו חושבים לכרות את העץ בגינה שלנו.

 

כורת עצים – ביטוח, ביטוח, ביטוח!

על פי חוק אנו לא חייבים להיעזר בבעל מקצוע כדי לכרות את העץ בבית שלנו או בכל מקום אחר, מספיק שיש לנו אישור מטעם הרשות המקומית ואנו יכולים להתחיל במלאכה. בגדול, כל מה שאתם צריכים הוא אישור ומסור (עדיף חשמלי). אז למה בעצם יש לנו אנשי מקצוע אשר מתמחים בכריתת עצים? הסיבה הראשונה לכך היא שצריך ידע כאשר אתם גוזמים עץ זית בגודל של 10 מטר. חשבו על הבטיחות והביטחון שלכם לפני הכל, האם אתם מסכנים אתכם או ציוד אשר נמצא בסביבה? יש חישוב מדויק אשר לפי אנו כורתים עצים, מדובר על מתמטיקה לכל דבר ועניין. מלבד לכל אלה, חשוב להדגיש, לכם אין ביטוח כאשר אתם כורתים עץ, גם אם קיבלתם אישור. במקרה בו פגעתם ברכב, אתם אלו שצריכים לשלם את התיקון ללא כל ביטוח. אפשר לקוות שהדבר שנפגע בו יהיה רכב ולא משהו אחר. מצד שני, בעל מקצוע מבוטח, ולכן גם תקלה שכורת היא האחריות של הביטוח שלו, אז לא תשקיעו את הכסף שלכם לשמור את הביטחון שלכם והסובבים אתכם?

 

כורת עצים – האם אפשר לכרות עצים באופן עצמאי?

כפי שציינו יש אלטרנטיבה לכורת עצים. כורת עצים הוא למעשה לא "מוצר" חובה על פי חוק, עם זאת גיזום עצים כן, קצת אבסורד, לא? בכל אופן, אנו ממליצים לכם בכל מצב להיעזר בבעל מקצוע אשר יש לו את הציוד המתאים. מלבד למסור חשמלי, יש עוד ציוד אשר נחשב לציוד בטיחות ואבטחה. כמו כן, כאשר מדובר על עבודה בגובה, אנו נצטרך מנוף. עצים גדולים דורשים יחס יותר גדול, כמו כן יש לעבוד בהתאם לשטח שיש לנו. אם אנו רוצים לכרות עץ גבוה במקום צפוף יש שיטת עבודה מסוימת. כאשר מדובר על עצים בגובה של מטר וקצת תוכלו להסתדר איתם לבד, אך כמובן עשו זאת באופן חכם בבקשה.

כמה זה עולה לי?

שירותיו של כורת עצים משתנה בהתאם למספר פרמטרים. עלינו לדעת מהו סוג העץ, מהי כמות העצים הנדרשת, מהי מורכבות העבודה ומהו הציוד הנדרש כדי לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. לשם כך אנו ממליצים ליצור רשימה של כורתי עצים אשר פועלים בסביבה שלכם. לאחר שיש לכם רשימה של בעלי מקצוע אשר פועלים בסביבה שלכם, בחנו אילו בעל מקצוע נמצאים בטווח התקציב שלכם. הדבר הראשון שיש לוודא לפני שאתם סוגרים את הרשימה הוא שיש לאותו בעל מקצוע ביטוח, כאשר אין לו ביטוח אין טעם שתעבדו איתו. אתם יכולים לכרות עצים בלי ביטוח גם בעצמכם. 

אהבתם? שתפו עם החברים!
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp
חייגו עכשיו
מעוניינים שנחזור אליכם? השאירו פרטים!